Vattenturbiner

TurbinerCargo & Kraft Turbin Sverige AB, CKTAB, har specialkunskaper gällande vattenturbiner för småskalig vattenkraft. Sedan starten 1996 har vi hjälpt fler än 125 kraftstationsägare med låg falhöjd. För dem har vi utvecklat våra semi kaplan vattenturbiner, system och lösningar som är kostnadseffektiva och har hög produktionsförmåga. Unikt med CKTAB vattenturbiner är att de är utvecklade för låg fallhöjd, de är inte nedskalade stora turbiner.

CKTAB har även byggt och levererat till ett par stationer med full kaplan vattenturbiner. Fosstveit i Norge är ett exempel på en CKTAB 1650TK (True Kaplan). CKTAB fokuserar fortsatt på den småskaliga vattenkraften, låga fallhöjder och semi kaplan lösningar.


tabell-litenI tabellen här intill (klicka för större bild) har vi gjort en mycket förenklad matematik – du får en indikation på möjligheterna vid din damm. Tveka inte att kontakta CKTAB när du har kunskap om flöde, fallhöjd och nuvarande situation så kan vi gå vidare med en "HESA". Kanske bör vi nämna att i tabellen underskattas möjlig produktion. Uppskruvade förväntningar och luftslott gör ingen glad!

Telefon: 021-180 700 | Adress: Kedjebohammar, 739 92  Skinnskatteberg, Sverige
© Cargo & Kraft Turbin Sverige AB